Terve Afrikka -kehitysyhteistyö ryYhdistyksen toimintaHistoriaHankkeet ja seminaaritPartneritLinkitOta yhteyttäKuvagalleria
Terve Afrikka kehitysyhteistyö ry HADCO
Kehitysyhteistyöhanke Well-being in the village
North South South
Terve Afrikka -seminaarit
Kehitysyhteistyöhanke Well-being in the village

Koulupäivä Ugandassa -kirjat oppilaalle ja opettajalle

1. Koulupäivä Ugandassa, Oppilaan kirja

2. Koulupäivä Ugandassa, Opettajan kirja

 

Koulupäivä Ugandassa on tarkoitettu perusopetuksen alakoulun 5-6 luokkien oppilaille, mutta soveltunee myös yläkoululaisille. Materiaalia on n. yhden oppitunnin verran ja se on mahdollista integroida uskonnon, maantiedon, äidinkielen tai vaikkapa vieraan kielen oppitunteihin.


Koulupäivä Ugandassa kertoo Vincent nimisen nuoren pojan koulupäivästä ja elämästä. Tarinassa Vincent kertoo päivästään, koulumatkastaan, oppitunneista ja leikeistään. Samalla Vincent kertoo haaveistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Tarina pohjautuu opettaja Juho Klapurin Ugandassa, Kibuukan koululla tekemiin haastatteluihin, mutta on myös osittain fiktiivinen. Materiaalin tarkoituksena on herättää ajatuksia ja keskustelua luokassa. Tarinan ja tehtävien avulla oppilaat saavat tietoa Vincentin elämästä ja kykenevät ehkä samaistumaan poikaan ja hänen maailmaansa.


Opettajan oppaassa annetaan lisää informaatiota Ugandan valtiosta, yhteiskunnasta ja kulttuurista. Opettajan oppaan tiedot eivät sellaisenaan välttämättä sovellu oppilaille. mutta opettaja voi oman harkintansa mukaan käyttää osia siitä keskustelun pohjana.


Tämä opetuspaketti on tarkoitettu kansainvälisyyskasvatuksen opetukseen. Se on kustannettu Ulkoministeriön kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyötä koskevalla tiedotustuella. Tuki on myönnetty Terve Afrikka Kehitysyhteistyö Ry:lle (TAKRY), jonka jäsenistön muodostavat henkilöjäsenten lisäksi kymmenen suomalaista ammattikorkeakoulua. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä kiinnostusta Afrikan maihin, lisätä kehitysmaatietoutta, kulttuurista sensitiivisyyttä sekä kehityspoliittista tietämystä Suomessa ja siten edistää YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamista.


Oppimateriaalin kuvat ja teksti ovat vapaasti käytettävissä opetustarkoitukseen.


Juho Klapuri, Opettaja, Opetuspaketin laatija

Leila Latvasalo, Senioripuheenjohtaja, Hankevastaava

Merja Seppälä, Puheenjohtaja, Terve Afrikka Kehitysyhteistyö ry
2014